הגשות סיום במחזור הראשון בקורס UX של יחידת לימודי החוץ בטכניון

בשבוע שעבר הוזמנתי על ידי רן לירון  להגשות הסיום בקורס UX במסגרת היחידה ללימודי חוץ בטכניון (שרונה, ת"א).

שמחתי על ההזדמנות, את רן אני מכיר כבר לא מעט שנים, ובין היתר אנו חברים בקבוצת המנטורים הגלובלית של גוגל (Google Launchpad) . בשנה האחרונה לקח על עצמו רן את האתגר הנוסף של ניהול אקדמי ופתיחת קורס מקצועי בנושא UX (חווית משתמש) במסגרת יחידת לימודי החוץ של הטכניון. כיום כבר פועלים בהצלחה בתעשייה שלושה מסלולי לימוד איכותיים (נטקרפט, קריאייט וג'ון ברייס) ומאוד הסתקרנתי עם השקת המסלול הרביעי שמוביל רן, חשבתי לעצמי האם באמת יש מקום למוסד רביעי, האם זה לא רווי מידי?

ולכן שמחתי וציפיתי להגיע להגשות ולהתרשם מאיכות הסטודנטים, הפרויקטים וההגשות, מה גם שאני מלמד במסגרות אקדמיות (מכון טכנולוגי חולון והמרכז הבינתחומי בהרצליה) ותמיד נחמד להצרף להגשות בתפקיד של אורח / בוחן ולא בתפקיד של המרצה, חשבתי לעצמי שיהיה מענין להשוות ולהתרשם בהבדלים בין קורס מקצועי לבין קורס אקדמי.

להגשות הגיעו כמה אורחים מכובדים בתעשייה וכן הצוות המקצועי שלימד במהלך הקורס.

מבין האורחים הגיעו, טל אבנרי, מנהלת ה-UX בחברת Varonis וניצן אביטוב מנכ"ל ובעלים של UXpert. כאשר מבין המרצים בקורס הגיעו להגשות כבוחנים: ויטאלי מיז'יריצקי מחברת HP, מיקי פרידמן מחברת Varonis וחן שקדי מחברת IBM (מידע על המרצים ניתן לקרוא באתר הקורס).

נו…ומה היה בהגשות עצמן?

אז קודם היה מגוון מאוד ומעשיר, מדובר על סטודנטים שכבר הספיקו כמה דברים בקריירה המקצועית שלהם, אם כמנהלי מוצר, אדריכלים, מנהלי פרויקטים ועוד כל מיני. רוב ההגשות עסקו באפליקציות, שזה לדעתי פלטפורמה נכונה להתחיל איתה בתרגיל, גם מכיוון שיחסית לאפיין אפליקציה פחו קשה לעומת מערכות דיגיטליות אחרות.

היו כמה סטודנטים שלקחו את ההגשה צעד אחד קדימה ובחרו להרחיב את תכולת הפרויקט ואפיינו אפליקציה וגם ממשק של מערכת ניהול דסקטופ, אתגר שבהחלט לא מבייש גם מאפיינים מנוסים.

שמחתי לשמוע את הפידבקים של האורחים הנוספים, ניכר היה שיש הסכמה כמעט בכל הגשה לגבי המשוב הנכון והבונה לסטודנט שזה עתה הגיש. ועדיין היו שם הארות ומשובים שבהחלט תרמו גם לי והעשירו עבורי את נקודות המבט בהתייחס לפרויקט.

בכנות אוכל לומר שזיהיתי מבין הבוגרים שהגישו כמה טלנטים שבהחלט יכולים להתפתח תוך שנה שנתיים ולהיות מאפיינים מקצועיים, וכן בוגרים שיכולים לקחת את הידע והתובנות לתפקיד הבא שלהם שלאו דווקא יהיה UX פרופר, אבל סט הכלים שקיבלו יוכל בהחלט לעזור להם. בכל אופן עכשיו יתחיל האתגר האמיתי של הבוגרים, לנסות ולהשתלב בתעשייה, כאשר מספר תפקידי הג'וניור יחסית מצומצם לעומת תפקידי Uס שדורשים לפחות שנתיים – שלוש שנות נסיון.

בהצלחה לבוגרים וכל הכבוד לרן וצוות המרצים על הקמת מסגרת לימודית איכותית נוספת!

פוסטים נוספים שאולי יוכלו לענין…