מה מתאים עבורכם? איך לבחור סטודיו לאפיון ולעיצוב

איזה מרגש! יש לכם רעיון או כבר מוצר ביד והגעתם לשלב שבו הבנתם שרצוי ואף צריך לעבוד ולדייק אותו ברמה האפיונית ולהעניק לו זהות על ידי מתן שפה עיצובית מעניינת וחדשנית. אין לכם בחברה מאפיין או מעצב, ועל כן אתם פונים לסטודיו לקבלת השירות. כיצד תדעו באיזה סטודיו לבחור? מה הפרמטרים שעליכם לבחון וכיצד תתאימו את הסטודיו הנכון ביותר למוצר שלכם? בכתבה זו נפרוט מה הן העקרונות המובילים שעליכם לדבוק בהם ונספר לכם מהצד שלנו כסטודיו איך אנחנו בוחרים את הלקוחות שלנו (בכל זאת מדובר במערכת יחסים הדדית)

צעדים ראשונים לבחירת סטודיו לאפיון ולעיצוב

ניקח נשימה עמוקה ונצלול אל תוך עולם ה-UX UI, וספציפית לתוך עולמן של סטודיו לאפיון ולעיצוב השונים. השוק רווי בחברות סטודיו לאפיון ולעיצוב בגדלים משתנים, המתמחים בנושאים שונים ואשר מספקים שירותים שונים. לכל סטודיו יש את צורת העבודה שלו ואת התהליכים שלו- למשל יש סטודיו שיעשה תהליך מאוד סדור ויפריד בין UX לבין UI (כמו למשל במרבית המקרים אצלנו בסטודיו), ויש שישלב ביחד את השלבים.

מתוך כל זה ועוד, לפני שאתם בכלל פונים לשמוע מחברות הסטודיו לאפיון ועיצוב השונות מה הן מציעות, שבו וגבשו עם עצמכם איך אתם הייתם רוצים שהתהליך יתבצע. אתם יכולים לענות לעצמכם על שאלות כמו- האם אני יודע איך אני רוצה שהמוצר שלי ייראה ולקחת חלק גדול בקבלת ההחלטות בתהליך או לאפשר לסטודיו לעשות את שלו ולהביע דעה מדי פעם? כפועל יוצא מזה, מהן תדירות הפגישות שהייתי רוצה לקבוע על מנת ללוות את התהליך ולקחת בו חלק? האם כבר יש לי מיתוג או קונספט עיצובי קיים או שאני פתוח לשמוע מגוון של רעיונות ולבחור מביניהן? ועוד ועוד ועוד. ככל שתגיעו מפוקסים יותר על הדברים שאתם מחפשים, כך תוכלו לבחון בצורה מחושבת יותר את הסטודיו איתו תעבדו.

השקת פרויקט מערכת סייבר. אנשי סטודיו סלנט איי די (Salant ID) עם לקוחות עובדי חברת Synamedia. פרויקט במיקור חוץ
אנשי סטודיו סלנט איידי (SalantID) עם לקוחותינו, עובדי חברת Synamedia
צוות סטודיו SalantID בגינה הנעימה שלנו

גודל לא קובע

אחד מהפרמטרים אותם נרצה לבחון הוא גודל הסטודיו. ישנם בשוק חברות סטודיו לאפיון ולעיצוב גדולות המונות לפעמים עשרות עד מאות של עובדים, וחברות קטנות עד בינוניות של מספר חברי צוות מצומצם ועד עשרות שכאלה. ישנם יתרונות וחסרונות לכל אחד מהם, ולכן חשוב לקחת את זה בחשבון ולהתאים את צורת העבודה המיטבית עבורכם.

היתרון של חברות גדולות הוא כוח האדם הרב שבו והיכולת לספק מענה ולקבוע את צוות הפרויקט על פי צורך ההתחייבות שלו. החיסרון הוא שבדרך כלל מי שעובד בפועל על הפרויקט הם מאפיינים ומעצבים פחות מנוסים שמעליהם מפקחים מאפיינים ומעצבים בכירים יותר.

היתרון של חברות קטנות ובינוניות, כמו הסטודיו שלנו, היא היכולת לבחור את הפרויקטים שהסטודיו יתעסק בהם, מה שמביא מראש לחיבור טוב יותר למוצר שלכם. חברות אלו בדרך כלל יהיו יותר קשובות ויתאימו את צורת העבודה שלהן לצורת העבודה שלכם ויספקו מענה בהתאם לצרכים שאתם תקבעו. כמובן שיש גם חסרונות, כגון משאבים מוגבלים בכוח אדם, אך החסרונות האלה מתגמדים אם מבצעים תהליך נכון של תיאום ציפיות מראש וקובעים יעדים בזמן שרוצים לעמוד בהם.

UXUI אל מול UX ו-UI

סוגיה נוספת שכדאי לברר ולבחון היא האם לחבר את תהליך אפיון והעיצוב לכדי תהליך אחד או לייצר תהליך מופרד לאפיון ולאחר מכן לפנות לעיצוב. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות, אך נגיד שברוב המקרים אנחנו נחתור אצלנו בסטודיו לתהליך מופרד. הדבר נובע מכמה סיבות: אומנם איחוד עוזר לשמור על קו אחיד וביצוע מהיר של המסכים, אך למעשה הוא מגביל את האפיון בגבולות העיצוב ואת העיצוב בגבולות האפיון. מה הכוונה? בדרך כלל כשהתהליך מאוחד, מדובר באותו האדם שעושה את שני השלבים במקביל, ובמרבית המקרים הדבר מביא לדגש משמעותי יותר לעיצוב על חשבון האפיון. כאשר מפרידים את שני השלבים בנפרד, יותר קל גם לכם כמנהלי מוצר, וגם לנו בסטודיו, לתת למימד הפונקציונלי את המקום הראוי לו, מנוקה מכפתור שלא נראה הכי טוב או צבע שלא תואם את האווירה הנכונה.

מסך אפיון UX מתוך פרויקט skillset
מסך עיצוב UI מקביל מתוך פרויקט skillset
שימוש בספריות חינמיות או בתשלום (דוגמת Material Design)
יצירת דיזיין סיסטם (Design System) ייחודי. דוגמה מתוך דיזיין סיסטם של חברת CHEQ

גישות עבודה שונות בסטודיו לאפיון ולעיצוב

ישנן גישות שונות בכל הנוגע לעבודה, האחת מהירה יותר והשניה ויצירתית יותר. השאלה העיקרית שצפה בשלב זה והיא נוגעת גם להעדפה שלכם כאנשי מוצר וגם להעדפה של העבודה בסטודיו הספציפי.

ישנה אפשרות לבנות את המערכת מתוך ספריית UI קיימת, מה שהופך את התהליך למהיר הרבה יותר, מכיוון שלא צריך ליצור רכיבים ייחודיים לכל המערכת וניתן להשתמש במגוון של כפתורים, שדות, כרטיסיות, תפריטים שמישהו יצר קודם לכן. החיסרון בתהליך שהמאפיין והמעצב מוגבלים מאוד לסך של רכיבים קיימים המגבילה את היצירתיות שיכולה לפגוע בטובה של המשתמש בסופו של דבר. ספריות אלה יכולות להיות חינמיות (למשל כמו Google Material Design) או בתשלום.

אם בוחרים על בניה מחדש, התהליך לוקח זמן ואנחנו כסטודיו תמיד נמליץ על בניה של Design System שבעצם יוצרת את כל הרכיבים ושומרת על עקביות בין המסכים השונים. Design System יכול להשתנות עם הזמן ולהתעדכן ולכן יש לו ערך גם הרבה אחרי שמסיימים את העיצוב הנוכחי.

באותו הראש

אין מה לעשות. בסופו של דבר עבודה היא עם אנשים, ולא משנה כמה נבחן את רמת המקצועיות בסטודיו, את הפרויקטים שמופיעים בפרוטפוליו ואת שיטות העבודה, אנחנו נרצה לעבוד עם אנשים שנעים לנו לעבוד איתם. בקשו לפגוש את הצוות הישיר שאיתו אתם הולכים לעבוד, בחנו את רמת השיח איתם, כמה הם פתוחים לשמוע אתכם ואת מה שאתם מחפשים ובחנו כמה אתם נמצאים "באותו הראש". בסוף מוצר טוב ייצא מתוך שיח מפרה שלכם כמנהלי מוצר המכירים את התחום לעומקו ובין המאפיינים והמעצבים שהם אנשי המקצוע בתחומם שיביאו וידייקו את החזון שלכם לכדי מציאות.

סדנה משותפת של הסטודיו שלנו, סלנט איידי (SalantID) עם עובדי חברת Tipalti

מי אנשי הצוות אצלנו בסטודיו? מוזמנים לצפות בנו בעמוד הבית של הסטודיו

מעוניינים לבחון עבודה משותפת עימנו? צרו איתנו קשר

Salant ID, UX UI, מיקור חוץ, סטודיו לאיפיון, סטודיו לאיפיון ולעיצוב, סטודיו לעיצוב, סלנט איי די

פוסטים נוספים שאולי יוכלו לענין…