כיצד להשתמש ב-Chat GPT כדי למנף טוב יותר את הפרודוקטיביות בחברה?

העולם הטכנולוגי ממשיך להתפתח ולצמוח ואיתו עולם חדש ומרתק- עולם הבינה המלאכותית (Artificial Intelligence, או בקיצור AI). פתרונות הבינה המלאכותית השונים הפכו לחיוניים לעסקים וחברות, מייעלים את פעילותם ומשפרים את חוויות הלקוחות. בין הכלים החדשניים הללו, Chat GPT (או בשמו המלא Chat Generative Pre-trained Transformer) בולט כמודל שפה רב עוצמה שיכול לשנות את האופן שבו חברות ניגשות למשימות יומיומיות. במאמר זה, נחקור כיצד Chat GPT יכול להיות נכס לחברות לשיפור הפרודוקטיביות ולעידוד מעורבות חלקה של לקוחות.

התחברות ל-Chat GPT בפעם הראשונה

תהליך ההתחברות לאתר Chat GPT מתבצע בצורה פשוטה ונוחה. המשתמשים יכולים לתת כתובת דואר אלקטרוני וסיסמא או להשתמש באחת משלוש האופציות המהירות: זיהוי דרך חשבון הגוגל (google), דרך חשבון המייקרוסופט (Microsoft) או דרך חשבון האפל (Apple). בתחילה, Chat GPT נפתח כבטא (Beta), משמע רק למספר מצומצם הייתה ניתנת הגישה למערכת, אך כיום הוא פתוח לכולם.

קיימת גרסא של Chat GPT בעברית ששווה לבחון אותה האם היא רלוונטית עבורכם.

ייעול תקשורת ושיתוף פעולה

  • אחד היתרונות העיקריים של שילוב Chat GPT במסגרת העבודה הוא הפוטנציאל שלו כמעיין עוזר וירטואלי מקצועי.
  • במסגרת העבודה עולות לא פעם שאלות שלא תמיד התשובה אליהן נגישה, בין אם כי יש גורם מקצועי אחר שיודע אותן ובין אם לא. לכן, ניתן להיעזר בצורה מהירה וקלה ב-Chat GPT בעזרת שאלה פשוטה, עם או בלי רקע מקדים (כתלות בצורך שלו וברצון שלך להבהיר לו במה מדובר). Chat GPT כבר יידע לספק מענה מיידי ומהיר עם הסברים מלאים ומפורטים.
  • אנחנו למשל בסטודיו, לפעמים מתייעצים איתו על קומפוננטה (רכיב) כזו או אחרת במערכת/ אפליקציה, מיקומה בהיררכיית המידע, גודלה, על התעדוף בין הפיצ'רים השונים וכו'. בסופו של יום, הצ'אט מספק מענה נוח ליצירה של שיח מקצועי מבוסס נתונים כאשר אנשי צוות אחרים עסוקים במשימות שלהם. אנחנו לא תמיד מקבלים את העצות שלו, אבל תמיד טוב לזכור שיש עם מי להתייעץ ושקיימת תוספת נחמדה שיכולה לתמוך בתהליכי העבודה שלנו כמו מחקרי מתחרים (ישירים ולא ישירים), טרנדים המשתנים בשוק ועוד.

שיפור התמיכה וחוויית הלקוח

  • ניתן לשלב את Chat GPT בתמיכת הלקוחות ולאפשר לו לספק מענה במקום להשתמש בכוח אדם. שימוש זה יכול לצמצם את מצבת כוח האדם הדרושה בחברה ולשפר את התמיכה וחוויית הלקוח, עם תשובות מיידיות מהירות וללא זמני המתנה.
  • בגלל שאנחנו סטודיו קטן, אין לנו צורך אמיתי לשימוש ביכולת זו, אבל הדבר יכול להיות מאוד רלוונטי לחברות גדולות שמעסיקות שירות לקוחות ותמיכה. מענה של מערכת חכמה כזאת יכולה להקטין את מספר הפניות לשירות ולאפשר לצמצם נפח עבודה וכתוצאה מכך גם כוח אדם בשירות הלקוחות.

אוטומציה של משימות חוזרות

  • ניתן להשתמש ב-ChatGPT לשימוש עבור משימות רפטטיביות (שחוזרות על עצמן), כמו למשל ספירה של רשומות, יצירה של רשומות, כתיבת תכנים, כתיבת קוד ועוד. כך למעשה ניתן לפנות את כוח האדם בחברה למשימות שדורשות יותר יצירתיות ובעלות ערך גבוה יותר ולייעול של התהליכים בחברה.
  • אנחנו למשל בסטודיו משתמשים ביכולת זו כאשר אנחנו רוצים לתקצר מאמר למשל ולזקק ממנו את עיקרי הדברים. ניתן לבקש תקציר בפרמטרים משתנים: בקשות כמו תקציר באורך פסקה אחת, 1000 מילים, 80% מהתוכן, תקציר ב-10 נקודות מרכזיות, תקציר בשפה גבוהה, בשפה יום-יומית או כל בקשה אחרת מקבלת גם כן מענה. כך ניתן לדייק את התוצר על פי הדרישות שלכם.

ביצוע מחקר וניתוח שוק

  • בעולם הנתונים (Data-driven) של ימינו, חברות חייבות לקבל החלטות מגובות נתונים כדי להישאר תחרותיות. Chat GPT יכול לסייע בביצוע מחקר שוק מקיף וניתוח מגמות על ידי סינון כמויות אדירות של נתונים. היכולת שלו לסכם מידע מורכב מסייעת בחילוץ מהיר של תובנות יקרות ערך שיכולות להנחות להוביל להחלטות עסקיות אסטרטגיות טובות יותר.
  • אנחנו בסטודיו משתמשים בו רבות למחקרי משתמשים. איך אתם שואלים? אנחנו נותנים לו רקע על מי הם המשתמשים שלנו, ובעצם מבקשים ממנו להיכנס לנעליים שלהם ולתת לנו תשובות בהתאם למה שהוא היה מצפה שהם יענו. דוגמא לכך יכולה להיות: "את משתמשת של מערכת מורכבת לתשלומי ספקים. את עובדת בחברה בתקופה של כשנתיים, מכירה כבר את התוכנה הנוכחית בעל פה אבל מתוסכלת מהשימוש בה. מה יכול להיות הדברים שיפריעו לך בתוכנה?". זוהי כמובן רמת פירוט נמוכה מאוד ויש ליצור רמת פירוט גבוהה כמה שניתן על מנת שהצ'אט יוכל לדייק את תשובותיו. ניתן לנהל בצ'אט שיח אמיתי ומתמשך ולשאול שאלות המשך. נסו את זה בעצמכם, תראו אם זה עובד גם לכם.
  • למשל בימים אלו אנחנו בסטודיו עובדים על אתר של מוסד אקדמי מוביל בארץ, ובמקביל להפצה של שאלונים וראיונות למשתמשים השונים, אנחנו גם מתייעצים עם Chat GPT, בשאלות כגון "איזה מידע היית רוצה לראות באתר שיהיה רלוונטי לך בתור סטודנט?" או "האם זה שמידע מסוים מפנה אותך לקישור חיצוני למערכת אחרת, האם זה היה מפריע לך?" ועוד ועוד.

יש "אבל" חשוב מאוד- ביקורת תוצרים

אומנם Chat GPT הוא כלי נפלא שמקדם את החברה ואת המוצרים ומאפשר לקדם תהליכים בצורה מהירה, אבל יש לו לא מעט חסרונות. החיסרון הבולט ביותר הוא שאין פיקוח אמיתי על התוכן שיוצא ממנו, ובגלל שהוא ניזון ממידע שאינו מאומת לעיתים, וכן יכולת עיבוד המידע שלו שלוקה לפעמים בחסר, הוא נוטה לספק תשובות כעובדות גם אם הם אינן נכונות.

לכן, יש צורך לבצע על תוצריו ביקורת מתמידה ולא לקבל את המידע בו כמובן מאליו. לדוגמא, לצורך כתבה זו Chat GPT טען על עצמו שיש לו יכולת של קביעת פגישות והקפצת תזכורות לפגישות הללו, אך כאשר ביקשנו ממנו לעשות זאת, הוא אמר שאין לו את היכולת. אז שימו לב- אל תקחו את הדברים שהוא אומר כמובנים מאליהם, גם אם הוא כותב זאת בביטחון גמור.

סיכום

Chat GPT מציגה אינספור הזדמנויות לעסקים המעוניינים לייעל את הפעילות היומיומית שלהם. מייעול תקשורת ושיתוף פעולה ועד לאוטומציה של משימות שחוזרות על עצמן. הוא מתגלה ככלי רב תכליתי עבור חברות בתעשיות שונות, לכן תמיד טוב לזכור כי הכלי הוא תוספת זמינה ונוחה לכלים שיש היום בידיים של המעצב והמאפיין והוא מעשיר את האפשרויות להבין טוב יותר את המשתמשים ולייעל את העבודה. עם זאת, הכלים האלה לעולם לא יחליפו באמת את עבודתו של המאפיין והמעצב, בעיקר כי בחווית משתמש מדובר באנשים, ואלו מושפעים מהרבה פרמטרים שמחשב בתצורתו הנוכחית לא יכול להבין, כגון רגשות ומחשבות. אנשים נוטים להיות לא רציונליים באופן עקבי ולכן תפקידו של המעצב והמאפיין מורכב גם מיכולת הכלה רגשית ואמפתיה ולא רק מהבנה רציונלית של מערכת.

צריך לזכור כי על בסיס אותה הטכנולוגיה ישנם כלים שונים ומגוונים (כגון midjourney או אפילו Imagen שעל המערכת שלה עבדנו בסטודיו שלנו), המאפשרים פונקציות שונות וגם אותם כדאי לחקור וללמוד על מנת להבין אם הם רלוונטיות למקום העבודה שלך.

כאשר מבינים לעומק ומנצלים את הכוח של כלים אלו ביעילות, ניתן לפתוח עולם של אפשרויות ולהשיג יתרון תחרותי בשוק.

מעוניינים לשמוע עוד קצת על שיטות העבודה שלנו? נשמח לשמוע מכם (:

AI, ChatPGT, בינה מלאכותית, פרודוקטיביות

פוסטים נוספים שאולי יוכלו לענין…