לנווט באחריות במסע הקריירה המקצועית | מתודולוגיה לשימושכם/ן

לפני כשלוש שנים, כמה חודשים לפני הקורונה, התקיים מפגש UXI שעסק בהתפתחות מקצועית, אחת ההרצאות הבולטות במפגש היתה של אודי סלנט, מנהל הסטודיו שלנו. ההרצאה קיבלה משובים מצוינים, ועד היום המתודולוגיה שפיתח במשך השנים, לאחר נסיון ניהולי רב שנים (מעל 20), מסייעת למעצבים ומאפיינים/ות בתחילת ובהמשך דרכם המקצועית. לכן, חשבנו שיהיה נכון לתמצת את עיקרי ההרצאה וכן אם תרצו תוכלו לצפות בהקלטה ולהוריד את קיט המסמכים ששיתף אודי.

אודי סלנט, באמצע שנות הארבעים לחיי, נשוי עם שני ילדים וגר בהרצליה. כיום עובד כעצמאי בסטודיו סלנט איי די, שהקים לפני כ-6 שנים, ומעסיק תחתיו נשות ואנשי אפיון UX ועיצוב UI. הסטודיו מתמחה בתחום האפליקציות והמערכות המורכבות במגוון של תחומי עניין. בעברו, ניהל אודי את מחלקות העיצוב והאפיון בחברת פלאפון וכן בקבוצת זאפ. תחת ניהולו, סייע להמשך ההתפתחות המקצועית של עובדיו ובהתאם פיתח ושיכלל מתודולוגיה להתפתחות מקצועית בתחומי האפיון והעיצוב שיכולה לסייע לכל אחת ואחד בכל שלב בקריירה המקצועית.

בבסיס המתודולוגיה עומד ההכרח לעצור מדי תקופה ולבחון את ההתקדמות והגעה ליעדים מוגדרים מראש, גם בתור עובד מתחיל בתחום, אך גם בתור עובד ממוצע ואף בכיר. אם יש לכם שאיפה לבנייה של מסלול מקצועי, תוך מיקוד בכיוונים שמתאימים לכם ובתהליכים של למידה ופיתוח, ולשמור לאורך הדרך על רלוונטיות לתחום- הרי שהגעתם למקום הנכון!בסופו של דבר, המשמעות הנגזרת מכך היא לקיחת אחריות על הקריירה המקצועית תוך כדי יוזמה, תכנון ומימוש תוכנית מקצועית שתגובש על ידכם.

השלבים בתהליך

אלו הם השלבים שיש לבצע על מנת לתכנן לעצמכם מסלול קריירה מקצועית ולעמוד ביעדים:

  • להגדיר היכן לדעתי אני נמצא ולאן אני שואף להגיע? אתם הספינה ואתם משייטים בעולם הקריירה האוקיינוסי האין סופי. העולם הוא לא נתיב אחד ואנחנו חיים בכמה מימדים שונים בקריירה שלנו-
  1. מימד המקצועיות: עד כמה אני איש מקצועי במה שאני עושה? בציר שבין ג'וניור למאסטר, היכן הייתי ממקם את עצמי?
  2. מימד בין-אישי: האם אני עובד לבד? כחבר צוות? איפה אני ממוקם כיום ולאן אני שואף?
  3. מימד ניהולי: האם אני שואף לניהול? איפה אני ברמת הניהול בין מנהל מתחיל ועד מנהל בכיר?
  • האם אני רוצה להעמיק לתוך תחום מסוים או להתפרש ולחקור תחומים אחרים מקבילים? האם את הדגש שלי לשנים הקרובות ארצה לשים בתחום אחד (למשל סייבר- אפליקציות, מערכות ניטור, מערכות ניהול וכו') או ארצה לבקר בכל מיני מקומות כדי להכיר ולדעת קצת מהכל?

למפות את התחומים ולהגדיר יעדים רלוונטיים

אנשי UXI מתנהלים במרחב המורכב משישה מימדים שונים:

א. פלטפורמות וטכנולוגיות- כגון דיוורים אלקטרוניים (Newsletter), עמודי נחיתה (Landing Page), אתרי אינטרנט, אפליקציות מובייל, אתרים מותאמים (Responsive), מחשוב לביש (Wearables), מערכות ניטור ובקרה (דשבורדים), מערכות מורכבות.

ב.ממשקי עבודה/סוגי חברות- כגון ארגון קטן (50), ארגון בינוני (50-500), ארגון גדול (500+), סטארטאפ (Early Stage), סטארטאפ (10-20), סטארטאפ (20+), חברת פרויקטים/חברת ייעוץ, סוכנות פרסום, סטודיו.

ג. מיומנויות עיצוב- כגון כלים ועזרים, Design System, Brand Book / Style Guide, מיקרו אינטראקציות, עיצוב מבוסס ווירפריימס, אנימציות ממשק, העברת מקל (Design Hand Off), סיכומי פגישות/ ניהול פגישות, אב טיפוס (Prototype)

ד. מיומנויות UX- כגון מחקר משתמשים, בדיקות משתמשים (תכנון,ביצוע וניתוח), תהליכים ותסריטי משתמשים, ארכיטקטורת מידע, המשך אפיון קיים, אב טיפוס (Prototyping), מיקרו קופי/UX Writing, העברת מקבל (UX Hand Off), תעדוף, תכנון משימות ואבני דרך.

ה. ורטיקלים ותחומי פעילות- כגון בנקאות, רפואה ובריאות, משחקים, תיירות ונופש, אבטחת סייבר, פיננסים (Fin Tech), מסחר אלקטרוני, רחפנים (Drone Tech), בית חכם/משרד חכם/ערים חכמות

ו. מיומנויות ניהול

את מימדים אלו ניתן לבחון בבחינה עצמית ובמשוב של הסובבים, כגון בוס מקצועי או קולגה, ולהעריך מה מצבי כעובד כעת ולאן ניתן לשאוף קדימה.

כאן תוכלו למצוא לינק לקובץ Google Spreadsheet בו ניתן להשתמש ולסכם את כלל התכנים הרלוונטיים עבורכם.

לייצר חוזה / תוכנית עבודה (בין העובד לבין עצמו או מול קולגה או בוס מקצועי בעבודה) ושהעובד יפעל על פיו

על פי המתודולוגיה, יש צורך למפות ודרג את עצמך בשיטת דירוג של אחת עד חמש בסקלאה של:

  1. לא מבין דבר, לא מכיר
  2. הבנה בסיסית (טירון)
  3. יכול להפגין את המיומנות תחת פיקוח מקצועי
  4. יכול להפגין את המיומנות באופן עצמאי
  5. יכול לפקח על אנשים אחרים בביצוע המיומנות (בקיא)
  • פגישת תכנון מול ביצוע כחודש וחצי-חודשיים לאחר מכן.

חשוב לזכור כי לא מדובר בחוזה של "שגר ושכח" כלל וכלל! יש צורך כל הזמן לחתום ולתקף אותו, לבדוק שעומדים ביעדים וכו'. כך ניתן לבחון האם הדבר התממש או לא, וניתן גם לספק הסבר למה לא התממש במידה וזה המצב. מראש ניתן גם להעריך את המקומות שיש בהם סיכוי שהדברים יפלו בין הכיסאות ולהגדיר מראש כיצד נמנעים מזה.

 

בסופו של יום, המטרה היא לספק עבורכם כלים לתהליך של הסלילה של הנתיב שלכם בעולם הגדול, הדרך המקצועית שלכם לקריירה שאתם חפצים בה.

חומרים להורדה

המתולוגיה פתוחה לשימושכם וניתן להוריד את כלל הערכות שיעזרו לכם לבצע אותה כהלכה. נשמח לקבל מכם פידבק עליה, הערות לשיפור ולשימור, דרך עמוד יצירת קשר

קישור למסמך  ל-Google SpreadSheet עם מיפוי כל המימדים ופרמטרים (מומלץ לתת מבט 👍)

פוסטים נוספים שאולי יוכלו לענין…