אודי סלנט מנהל הסטודיו מתארח בפודקסט Radio Button

Radio Button הוא פודקאסט שמדבר על עיצוב וחווית משתמש בעולם ההייטק ואותו מנהלת עדי לוין. בפודקאסט מתארחים מובילי עיצוב מחברות הייטק מובילות כמו גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק וכ"ו. לפני כמה חודשים, אודי סלנט מנהל הסטודיו שלנו התארח בפודקאסט ודיבר על העבודה כמייעץ חיצוני לחברות מוצר, האתגרים בדרך ומקרים מניסיון אישי.

על מה דיברנו?

אודי סיפר כיצד הוא מסייע למוצרים שנמצאים בנקודת תפנית בדרך, מנקודות חולשה לשיפור, ועד להתלבטויות קריטיות האם באמת כדאי לשקם את המוצר הקיים או בכלל לשנות כיוון למוצר חדש. בנוסף סיפר על האתגרים בדרך, על איך באים לחקור מחדש ולהציף נקודות חולשה ואולי גם ספקות מול צוות קיים שעובד קשה על המוצר לאורך תקופה וקשור אליו רגשית, עם מי מדברים כדי להסיק מסקנות (לדוגמא אנשי המכירות, המרקטינג, אנשי התמיכה הטכנית) ואיך חוקרים נכון את המוצר.

אודי סלנט מתארח בפודקאסט "Radio Button"
אודי סלנט מתארח בפודקאסט "Radio Button"
אודי ועדי בהקלטות הפודקאסט "Radio Button"
קצת מהקלטות הפודקאסט

הטעויות הנפוצות שגורמות למוצרים להיתקע או להיכשל

בנוסף, אודי סיפר על הגורמים העיקרים לנפילה של מוצרים, או לנקודות החולשה שלהם מהניסיון האישי שלו.
הטעויות הבולטות שצוינו –

  • עומס של פיצ'רים – הרבה פעמים המוצר מוצף בפיצ'רים ויכולות, אבל הוא לא באמת יכול להכיל את כולם, וחווית השימוש מתחילה להיפגע. המשתמשים "נאבדים" בין כל הפיצ'רים ולא באמת משתמשים בכולם. לפעמים עדיף להוריד מהיכולות של המוצר כדי לדייק אותו, וליצור מוצר ממוקד ושמיש.
  • ארכיטקטורת מידע שגויה – לפעמים מרוב מורכבות המוצר וכמויות היכולות והמידע בו, ומתוך כך שיש עבודה רציפה (לפעמים של שנים) ללא עצירה לסידור מחדש ו"בדק בית",  סידור ומבנה המערכת נעשים מסורבלים ומיון וחלוקת המידע לא ברורים למשתמשים. מה שפוגע ביעילות וזרימת השימוש במוצר.

כך נוצר הקונפליקט התמידי של הוספת פיצ'רים מרובה שבדרך כלל נעשית מתוך בקשות של לקוחות ורצון ליצור מוצר "מקיף", לבין תדירות השימוש של המשתמשים בפיצ'רים בפועל.

דיברנו גם על..

  • איך למקד את עצמנו מקצועית בעולם המוצר? לדעת להכיר את עצמנו ואת הדרישות בתחום, וכמה חשוב להשלים עם החולשות ולמנף את החוזקות שלנו מתוך סל המיומנויות שהמקצוע דורש.
  • חשיבות המחקר וגילוי אמפתיה לקהל היעד של המוצר – איך בתור מאפייני חווית משתמש אנחנו צריכים לגשת לקהלי יעד שונים ולהתחשב ברגישויות של כל קהל כזה. אמפתיה ורגישות למשתמשי המוצר היא קריטית ויכולה להרים את המוצר בכמה רמות וכמובן גם להפיל אם לא חקרנו/ לא היינו ברגישות המדויקת למשתמשים שלנו.
אודי ועדי בהקלטות הפודקאסט "Radio Button"
אודי ועדי בהקלטות הפודקאסט "Radio Button"

לסיכום

עבודה על מוצר היא ממושכת, מהירה ומתפתחת בלי הפסקה, והרבה פעמים אין זמן לעצור לרגע ולעשות "בדק בית" כדי לבחון מהשורש האם המוצר באמת הולך ונבנה לכיוון שרצינו, או שהמוצר הגיע לנקודה פחות נכונה או שגילינו איזושהי טעות בתשתית שלו, וכדאי לעשות בו שינוי כלשהו כדי להמשיך לבנות את המוצר בצורה יעילה ונכונה יותר עם תשתית טובה יותר. במקרים כאלה, חוות דעת של עין אובייקטיבית אמנם יכולה להרגיש בהתחלה קצת לא נוחה לצוות קיים שעובד המון זמן על המוצר, אבל זאת הזדמנות מעולה לעצור את מירוץ העבודה המתמשך (דבר שלא תמיד יש לנו זמן לעשות), ולראות בעין חדשה את האתגרים, נקודות השימור של המוצר, ונקודות החולשה שאולי התחילו מהחלטה/ טעות קטנה בתשתית של המוצר שנטמעו במשך הזמן והמשיכו להתרחב. כך ניתן למנוע בזמן נזק גדול יותר למוצר וגם לגלות דרכים חדשות לשפר את המוצר מזווית אובייקטיבית חדשה.

קישור להאזנה –
Simplecast | Spotify | Apple Podacsts

מעוניינים לשמוע עוד על הפעילות שלנו בסטודיו? צרו איתנו קשר

podcast, product design, UX, פודקאסט

פוסטים נוספים שאולי יוכלו לענין…